Mine kære brødre – Rigtigt god påske.

Jeg er oprigtigt ked af, at vi vi ikke kommer til at mødes på næste Torsdag d. 16 April – Og at vi kommer til at udsætte vor generalforsamling fra d. 30. April. I første omgang, har vi reserveret en dato : Torsdag d. 28 Maj – men kun tiden vil vise om denne dato kan blive benyttet i praksis. 

Jeg har også valgt, at reservere en alternativ dato, til vor fugleskydning i år – nemlig i forbindelse med vor ordinære skydning Torsdag d. 10 September / her har jeg reserveret fredag d. 11. september som en mulighed for at vi kan gennemføre vor fugleskydning i nogenlunde sædvanlig stil. 

Jeg er ked af, at vor Høje Majestæt Bent Jørgensen, kommer til at opleve et anderledes år som majestæt, og at vi efter alt at dømme, ikke kommer til at besøge vore venskabs gilder, i Juni og August som vi ellers plejer. Også ærgerligt for alle mine kære brødre – der tydeligt giver udtryk for, at de savner, at vi alle mødes på Bakken.

Men der er lyspunkter derude  – I går fik jeg en opringning fra vor kontakt i Frederikssund Luftkaptajn Gert Lauritsen, der gerne ville høre om vi arbejdede med en alternativ dato – og da vi så gør det, nævnte Gert – at Frederikssund, vælger at afvikle sin Fugleskydning week-enden efter. Så tingene vil langsomt finde tilbage til sit vante liv. Men det tager tid. 

Heldigvis er det ikke forbudt, at se sin nærmeste familie, og jeg har personligt valgt at se netop dem, til en lille påske-frokost her i Hune i dag. Mine skydebroder glas, skal minde mig om de brødre, som jeg sådan savner at mødes med. Dronning Elisabeth holdt forleden en af kun 5 taler i sin regeringsperiode på langt over 50 år til det Britiske folk i de Engelske medier forleden og budskabet var fornøjeligt : 

” We will meet our families again, We will meet our friends again” – Og kære brødre i nær og fjern – Jeg glæder mig til at se jer alle igen. Pas godt på hinanden – Og have en god påske 

På selskabets vegne

Poul Christian Petersen Bach 

Formand Det Broderlige Skydeselskab i Aalborg 

PS:
Mange tak, for venlig opmærksomhed og gaver, fra nær og fjern i anledning af min runde fødselsdag i Marts.

Kære skydebrødre i Papegøjegildet af 20. Maj 1431 eller tidligere

Som det fremgår af vedtægterne fra 1441, er gildet stiftet ”for godt samsæde, endrægt og kærlighed i denne verden, som siges og sandt er, at intet er bedre end at øves og omgås i gode mænds samfund”. Det handler om ”at gavne og fornøje”. 

 Disse kloge ord bør man lægge på sinde i denne for os alle meget alvorlig situation.

 Derfor vil jeg meget gerne gøre Dronning Margrethes ord til mine fra Majestætens tv-tale til befolkningen 17. marts om coronakrisen:

 »Jeg har en appel til alle.«

 Vi er alle nødt til at besinde os med tålmodighed og håbe at krisen vil være rimeligt hurtigt forbigående.

 I farens stund holder vi sammen det ligger dybt i os mennesker. Og denne gang skal vi vise sammenhold ved at holde afstand. Det er helt naturligt, at vi er bekymrede, men lad os sammen skabe nyt håb i en svær tid”. 

 Mine ord til jer som fuglekonge skal være: Livet skal leves videre og det er jeg overbevist om at alle skydebrødre er enige om. Som Søren Kirkegaard udtrykte det: Livet er ikke et problem, der skal løses, men en virkelighed, der skal opleves.

OG husk, at livet er ikke for de knækkede. Jeg har et inderligt håb om at vi snart igen kan mødes på Skydepavillonen – og at nogle os også kan deltage i venskabs-selskabernes fugleskydninger i foråret og forsommeren.

 Må jeg tillade mig at citere den franske forfatter og digter Victor Hugo for disse ord: ”Selv den mørkeste nat vil ende, og solen vil stige”.

 Bevar jeres gode humør skydebrødre – og på et snarligt gensyn. 

Bent Jørgensen
fuglekonge

KOMMENDE ARRANGEMENTER

 • Fugleskydning
  12. august 2022
 • Fugleskydning
  13. august 2022
 • 3. Sommerskydning
  8. september 2022
 • Kongefest
  30. september 2022

Program for fugleskydningen i Aalborg 2020

Fredag den 7. august

Kl. 10.20Brødrene mødes på Bakken   
Kl. 10.30Flaghejsning
Kl. 10.40Beslåning af fuglen
Kl. 11.10Optagelse af nye brødre
Kl. 11.30Skjoldpræsentation
Kl. 11.50Let frokost
Nye brødre præsenteres
Kl. 13.15Afslutning
Kl. 16.00Vi mødes atter på bakken
Kl. 16.45Fugleskydningen indledes
Kl. 19.00Bakkenrundt
Kl. 19.15Spisning
Kl ca. 21.45Afslutning på første dag

Lørdag den 8. august

Kl. 09.00Modtagelse af Majestæt, salut
Kl. 09.05Kærnemælk med fløde
Kl. 09.15Fugleskydningen genoptages
Kl. 10.30Modtagelse af vore gæster
Kl. 11.30Skydningen indstilles
Kl. 11.45Bakken rundt
Kl. 12.00Fugleskydningsfrokost
Kl. 15.00Fugleskydningen genoptages
Kl. ca. 18.30Brystpladen forventes nedskudt
og Selskabets nye Majestæt udråbes.  
Kl ca. 19.15Let traktement

Log ind for brødre